top of page
Zoeken
Foto van schrijverMargreet Feenstra

Even voorstellen: de cast van politieke satire Exit Poll

Bijgewerkt op: 9 okt.


Hoera! We zijn van start. De eerste tafellezing van de politieke satire Exit Poll is een feit. Een feestelijk moment.


Driekwart jaar geleden begon de zoektocht naar een aansprekende toneeltekst. We wilden iets vrolijks, maar wel met een diepere laag.


Het vinden van een toneeltekst is een tijdrovende klus. Teksten van bekende schrijvers zijn natuurlijk makkelijk te vinden - van Goos tot Genet, van Willems tot Shakespeare en van Fo tot Ibsen. Maar iets nieuws? Iets wat nog weinig is gespeeld?


Ik ontdekte dat Bellevue theater een open call had uitgeschreven voor toneelschrijvers. Joeri Heegstra en Max Wind grepen hun talent bij de horens en schrijven de politieke satire Exit Poll.


En dat gaat hierover. Wat als kiezers aangeven dat de huidige politiek hen niet zint; wat gebeurt er dan in die kamertjes waar partijleiders, campagnestrategen, spindoctors en socialmedia-kanonnen zich ophouden? Exit Poll loopt over van snelle en gevatte dialogen. Dat maakt het super geestig. En best een uitdaging voor de acteurs, die bovendien alle vier een dubbelrol vervullen.


De eerste tafellezing is dus geweest, in Lab Lou, een heerlijke creatieve plek waar ik zelf ook zo een atelier zou willen huren. De regisseur heeft zijn plannen gepresenteerd voor decor en betekenis, we hebben gegrinnikt om de teksten en om ons eigen ongemak tijdens de fotosessie.


Speellijst (wordt nog uitgebreid, zet alvast in je agenda, jaaaa!)

  • De première is op zaterdag 28 juni 2025 in het Torenlaan Theater, Torenlaan 38 in Zeist. Link volgt.

  • Op 4 oktober 2025 spelen we in Den Bosch, Lucas van Leydenstraat 25. Linkt volgt.


We spelen Exit Poll op meerdere plekken tot december 2025. Wil je op de hoogte blijven van de voorstellingen? Stuur dan een mail naar info@feenomeen.nl. Ook als je Exit Poll als organisatie of theater wilt boeken.

Regie: Erik Goetjaer (als heer en meester in de stoel) | Spel: v.l.n.r. Guus de Ruiter, Ivana Guttierez, Margreet Feenstra en Clara Huydecoper | Fotografie: Marc Venrooij | Techniek: Erik Goetjaer en Erick Schoenmakers.






35 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page