top of page
Zoeken
Foto van schrijverMargreet Feenstra

De 51 cold cases van Littleburg op longlist Zeeuwse Boekenprijs

Bijgewerkt op: 4 okt.

Wat een tof nieuws: het boek De 51 cold cases van Littleburg staat op de longlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2024. Samen met Freek de Jonges De zeeuwse jaren en nog acht makers. De jury koos deze tien boeken uit 54 titels.

Samen met miniatuur crime scene fotograaf Anne Breel heb ik het verhaal geschreven voor dit intrigerende fotoboek. Hoofdcommissaris Stientje Roelofsen is aangesteld in Littleburg om 51 oude moordzaken op te lossen. En dat gaat niet van een leien dakje...


De 51 cold cases van Littleburg is een boek voor mensen met een sterke maag, die houden van crimi's en ouder zijn dan zestien.



Fotograaf Anne Breel is wars van geweld maar wel gefascineerd door de kracht van de verbeelding. Ze verzamelt vintage speelgoedartikelen en restylt oude poppenhuizen. Hiermee bouwt ze tot in detail crime scenes op schaal 1:12.


De vraag is: roepen deze foto's van miniatuurmoorden dezelfde emoties op als bij het kijken naar beelden van echte murder scenes? De foto's in De 51 cold cases van Littleburg zijn een weerslag van deze zoektocht.


Het boek is een verzameling foto's van minutieus geconstrueerde miniatuur crime scenes (schaal 1:12). By the way: de cold cases zijn nog niet opgelost. Wie helpt de hoofdcommissaris van Littleburg hierbij?


Bij het boek hoort een fascinerende expositie. Eerder is deze gezien geweest in de ZB in Middelburg. Nu zoekt deze reizende tentoonstelling een nieuwe plek om volwassenen te doen huiveren. Heb jij een tip?


Bekijk de trailer hierboven en geef aan Anne Breel door wat je hebt gezien of hoe jij denkt dat de moord is gepleegd.



Kijk ook eens verder...





41 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page