top of page
margreet-feenstra-boek-ik-vertrek-naar-het-platteland-kaft.png

BOEK 'IK VERTREK NAAR HET PLATTELAND'

Autobiografische feel good story

‘Ik vertrek naar het platteland’ is een autobiografische feel good story over verhuizen naar het buitengebied. Is het echt zo idyllisch om op het platteland te wonen? Kan de schrijfster wennen aan haar nieuwe omgeving? En hoe reageert ze op het slechte nieuws dat plotseling haar leven op de kop zet?

’Ik vertrek naar het platteland’ gaat over de mooie kanten van het buiten wonen, de vele dieren en de mooie natuur, maar ook over je afgesneden voelen, tegenslagen verwerken, doorzetten en je eigen plek vinden.

Wat de eerste lezers zeggen over het boek:

‘Humoristisch geschreven, ik moet regelmatig grinniken’

‘Ik heb het boek uit. In 1 woord geweldig! Het leest heerlijk weg’

'Heb t in één ruk uitgelezen!'

‘[...] mooi persoonlijk, humoristisch en kwetsbaar geschreven boek’

‘Bij het lezen moest ik aan Het zoutpad denken van Raynor Winn. Mooi boek!’

'[...] En de rode draad, de spannende, soms leuke maar soms ook moeizame worsteling om het platteland eigen te maken, is leerzaam, eerlijk en humoristisch.[...] Kortom, alle reden voor een vervolg. [...]'

'Ik heb 'm bijna uit, leest als een trein'

' [...] Mooie,vrolijke beschrijving van het buitenleven met subtiel verweven de minder fijne, spannende momenten. [...] Ik ben blij met het boek, ga het doorgeven aan mensen waarvan ik denk dat zij er ook blij van worden. [...]'

[...] heerlijk leesbare afzonderljjke kleine stukken, toch vormt het een geheel. Je wil steeds doorlezen. [...]

Margreet Feenstra, Ik vertrek naar het platteland, prijs 18,45 euro, 116 pagina's, december 2022, Brave New Books,

ISBN nummer 9789464 050486.

Te bestellen via bol.com, de boekhandel of via onderstaande button.

Boeken: Over

BOEK OVER THEATERSPORT EN IMPROVISATIETHEATER


Improvisatietheater kan enorm helpen om een vrolijker, zelfverzekerder en losser mens te worden. Niet alleen op de toneelvloer, maar ook in het dagelijks leven. Daarnaast is impro gewoon heel erg leuk om te doen. 'Zeg maar ja tegen theatersport en improvisatietheater' behandelt de basisprincipes van theatersport, valkuilen van improviseren en enkele acteertechnieken. De auteur deelt haar ervaringen aan de hand van een persoonlijke queeste: zal ze haar angst voor het podium overwinnen?

Haar persoonlijke zoektocht wordt afgewisseld door tien uitgebreide interviews met zeer ervaren spelers en docenten. Met hen sprak Margreet Feenstra onder andere over muzikale impro, stemgebruik, intimiteit en geweld op het podium en solo impro. Een boek voor voor wie de kracht van improviseren wil leren kennen voor het dagelijks leven, voor wie aan theatersport doet of wil gaan doen, en voor meer ervaren spelers die beter willen worden in impro.

Margreet Feenstra (1968) beoefent sinds 2004 improvisatietheater: theatersport, clownerie, longform. Ze heeft hierin een opleiding en vele trainingen gevolgd. Ook heeft ze de 2-jarige Meisner Academie gevolgd. Ze speelt als trainingsacteur en asssessment acteur en treedt op in (eigen) theaterproducties.

Te bestellen via bol.com, de boekhandel of via onderstaande button.

Boek-over-theatersport-improvisatie-theater-toneel-margreet-feenstra.jpg
Boeken: Over
Boek-samengesteld-gezin-stiefgezin-stiefkind-stiefmoeder-margreet-feenstra.jpg

Het vormen van een stiefgezin is geen eenvoudige opgave. De vanzelfsprekende familieband die bestaat met eigen kinderen, ontstaat niet automatisch met de kinderen van een nieuwe partner. Alle betrokken partijen moeten wennen aan de nieuwe situatie: de ouder, de stiefouder, de ex en niet in de laatste plaats, de kinderen.


Iedere partij in een ‘patchwork-gezin’ heeft zo haar eigen ideeën over de vorming van een stiefgezin: het kind heeft misschien geen behoefte aan een extra opvoeder, de ex voelt zich bedreigd omdat een vreemde zich gaat bemoeien met zijn of haar kinderen, de stiefouder weet niet wat de beste aanpak is en de ouder schippert tussen verschillende partijen.


In Samengestelde gezinnen vertellen leden van stiefgezinnen hoe zij het samenleven ervaren, wat de knelpunten hierin zijn én wat er leuk is aan het samengesteld gezin.

Boeken: Over
boek-bewust-geen-kinderen-kinderloos-margreet-feenstra.jpg

DAAROM WIL IK GEEN KINDEREN!

Persoonlijke ervairngen over één van de moeilijkste beslissingen in het leven


Sommige mensen weten zeker dat ze geen kinderen willen. De reacties van hun omgeving zijn vaak niet mild: ‘Dat verandert nog wel als je ouder bent’; Jouw biologische klok gaat nog wel tikken’; Daar zul je later spijt van krijgen’… Zonder al deze clichés is de keuze voor een leven zonder kinderen al moeilijk genoeg. Je wordt heen en weer geslingerd tussen de verwachtingen van de maatschappij, je teleurgestelde ouders, die geen opa en oma zullen worden, je eigen twijfels die van tijd tot tijd de kop opsteken en de wensen en verwachtingen
van je partner.


In dit boek komen mensen van 19 tot en met 69 aan het woord die er bewust voor kiezen kinderloos te blijven. Ze vertellen zeer openhartig en zonder terughoudendheid waarom ze geen kinderen willen, hoe de omgeving daarop reageert en wat de consequenties van deze keuze zijn voor hun verdere leven. De auteur, zelf bewust kinderloos, wil met haar boek meer begrip kweken voor de ‘dappere’ keuze geen kinderen te krijgen en iedereen die gekozen heeft voor een leven zonder kinderen of daarover nog twijfelt een hart onder de riem steken.

Boeken: Over
bottom of page