top of page
boeken-margreet-feenstra-ik-vertrek-naar-het-platteland-improvisatietheater-lezen.jpg

JE WILT EEN BOEK VAN MIJ LEZEN

Tof! Lees er hieronder meer over en bestel ze meteen.

margreet-feenstra-boek-ik-vertrek-naar-het-platteland-kaft.png

BOEK 'IK VERTREK NAAR HET PLATTELAND'

Autobiografische feel good story

‘Ik vertrek naar het platteland’ is een autobiografische feel good story over verhuizen naar het buitengebied. Is het echt zo idyllisch om op het platteland te wonen? Kan de schrijfster wennen aan haar nieuwe omgeving? En hoe reageert ze op het slechte nieuws dat plotseling haar leven op de kop zet?

’Ik vertrek naar het platteland’ gaat over de mooie kanten van het buiten wonen, de vele dieren en de mooie natuur, maar ook over je afgesneden voelen, tegenslagen verwerken, doorzetten en je eigen plek vinden.

Wat lezers zeggen over het boek:

‘Humoristisch geschreven, ik moet regelmatig grinniken’

‘Ik heb het boek uit. In 1 woord geweldig! Het leest heerlijk weg’

'{...] liefdevol, intens, krachtig en kwetsbaar.

'Heb t in één ruk uitgelezen!'

‘[...] mooi persoonlijk, humoristisch en kwetsbaar geschreven boek’

‘Bij het lezen moest ik aan Het zoutpad denken van Raynor Winn. Mooi boek!’

'[...] En de rode draad, de spannende, soms leuke maar soms ook moeizame worsteling om het platteland eigen te maken, is leerzaam, eerlijk en humoristisch.[...] Kortom, alle reden voor een vervolg. [...]'

'Ik heb 'm bijna uit, leest als een trein'

' [...] Mooie,vrolijke beschrijving van het buitenleven met subtiel verweven de minder fijne, spannende momenten. [...] Ik ben blij met het boek, ga het doorgeven aan mensen waarvan ik denk dat zij er ook blij van worden. [...]'

[...] heerlijk leesbare afzonderljjke kleine stukken, toch vormt het een geheel. Je wil steeds doorlezen. [...]

Fragmenten uit het boek 'Ik vertrek naar het platteland':


[...] 'In de woonkamer ga ik aan de eettafel zitten, met mijn gezicht naar het weiland. En dan gebeurt er iets. Dit is het. Dit uitzicht, die ruimte, dat licht: geweldig. Maar kom, ik ga toch zeker niet op het platteland wonen? Wat moet ik hier?
In de dagen erna resumeert mijn man elke dag wel een keer de voordelen van het huis: vrijstaand, drieduizend vierkante meter eigen grond, een boomgaard, een leuk bouwproject met tal van mogelijkheden. 
Ik begin te fantaseren. Wat als ik hier een theetuin begin? Of een minicamping. Een ijssalon. Een workshopruimte. Een galerie. Een bed & breakfast. Een beeldentuin! Of alles tegelijk.
Tijdens een tweede bezichtiging vragen we mijn derde zus mee. Het regent die dag pijpenstelen. Wat ziet alles er aftands uit tussen de koude druppels.
"Mmm, het ruikt lekker landelijk hier", zegt mijn derde zus. Ik knik halfslachtig. Zal ik aan deze geur kunnen wennen? Is de riolering soms kapot? Of staat de kelder blank?
“Hier kun je een droom realiseren”, zegt ze. Mijn man haalt opgelucht adem.
"Je moet eens wat positiever zijn", werpt hij me toe. Ik knik betrapt.' [...]

[...] 'Een takelwagen zet bulkzakken vol grind aan het begin van het pad. Ik plaats een kruiwagen tegen de eerste en snijd met een stanleymes het doek een stukje open. Met wat sturing van mijn kant glijdt de bovenste laag grind zo in de kruiwagen. Ik rijd hem naar achteren, kiep de wagen om en breng een laag steentjes aan. De eerste kruiwagens zijn snel gevuld maar daarna moet ik toch echt scheppen. Kruiwagen na kruiwagen werk ik het grind weg. Het is alsof mijn bovenarmen bij iedere vracht steviger worden. Wat voel ik me sterk en fit. Lekker buiten werken, nuttig bezig zijn: dat past me goed. Ik verbaas me erover dat ik zo kort na de operatie weer zoveel werk kan verzetten. Zou ik zoveel opgekropte woede in me hebben? 
Er komt een buurman aanrijden. Het raampje aan bestuurderszijde gaat omlaag. Met zijn arm leunend in de sponning, vraagt hij: “Maak je de laag grind niet te dik?” Ik kijk hem vragend aan. “Laatst heb ik iemand geadviseerd om een lekker dikke laag steentjes aan te brengen. Goed tegen onkruid. Toen die eenmaal lag, was er geen doorkomen meer aan met de auto.” Hij glundert. Ik kijk naar mijn mooi opgehoogde pad. Het zal toch niet?' [...]

Margreet Feenstra, Ik vertrek naar het platteland, prijs 18,45 euro, 116 pagina's, december 2022, Brave New Books,

ISBN nummer 9789464 050486.

Te bestellen via bol.com, de boekhandel of via onderstaande button.

Boek-over-theatersport-improvisatie-theater-toneel-margreet-feenstra.jpg

BOEK OVER THEATERSPORT EN IMPROVISATIETHEATER


Improvisatietheater kan enorm helpen om een vrolijker, zelfverzekerder en losser mens te worden. Niet alleen op de toneelvloer, maar ook in het dagelijks leven. Daarnaast is impro gewoon heel erg leuk om te doen. 'Zeg maar ja tegen theatersport en improvisatietheater' behandelt de basisprincipes van theatersport, valkuilen van improviseren en enkele acteertechnieken. De auteur deelt haar ervaringen aan de hand van een persoonlijke queeste: zal ze haar angst voor het podium overwinnen?

Haar persoonlijke zoektocht wordt afgewisseld door tien uitgebreide interviews met zeer ervaren spelers en docenten. Met hen sprak Margreet Feenstra onder andere over muzikale impro, stemgebruik, intimiteit en geweld op het podium en solo impro. Een boek voor wie de kracht van improviseren wil leren kennen voor het dagelijks leven, voor wie aan theatersport doet of wil gaan doen, en voor meer ervaren spelers die beter willen worden in improvisatietheater.

Margreet Feenstra (1968) beoefent sinds 2004 improvisatietheater: theatersport, clownerie, longform. Ze heeft hierin een opleiding en vele trainingen gevolgd. Ook heeft ze 4 jaar training aan de Meisner Academie gevolgd. Ze speelt als trainingsacteur en asssessment acteur en treedt op in (eigen) theaterproducties.

Te bestellen via bol.com, de boekhandel of via onderstaande button.

Recensies op bol.com:

'Wat word ik hier blij van!

Positieve punten

  • Praktisch

  • Heldere uitleg

  • Inspirerend

Topboek! Beschreven aan de hand van een persoonlijke ontdekkingstocht neemt Margreet je mee naar de wereld van improvisatietheater. Over de schoonheid en magie van het spel dat ontstaat. Maar ook de angst om met lege handen te staan, niet origineel te zijn en geen ruimte durven in te nemen. Aan de hand van de interviews met theatergoeroe’s krijg je een inkijkje in de theaterwereld en hun visie op improvisatietheater. Niet te dun en niet te dik, je hebt het zo uit. Mij heeft het opnieuw de moed maar vooral de zin gegeven om weer op het improspeelvlak te gaan staan!'

'Leuk om te lezen

Positieve punten

  • Heldere uitleg

het boek leest heel leuk, persoonlijke ervaringen worden afgewisseld met interviews.
voor zowel ervaren improspelers als beginnende. ze geeft een mooi beeld van wat impro inhoud en kan betekenen.'

Boek-samengesteld-gezin-stiefgezin-stiefkind-stiefmoeder-margreet-feenstra.jpg

Het vormen van een stiefgezin is geen eenvoudige opgave. De vanzelfsprekende familieband die bestaat met eigen kinderen, ontstaat niet automatisch met de kinderen van een nieuwe partner. Alle betrokken partijen moeten wennen aan de nieuwe situatie: de ouder, de stiefouder, de ex en niet in de laatste plaats, de kinderen.


Iedere partij in een ‘patchwork-gezin’ heeft zo haar eigen ideeën over de vorming van een stiefgezin: het kind heeft misschien geen behoefte aan een extra opvoeder, de ex voelt zich bedreigd omdat een vreemde zich gaat bemoeien met zijn of haar kinderen, de stiefouder weet niet wat de beste aanpak is en de ouder schippert tussen verschillende partijen.

In Samengestelde gezinnen vertellen leden van stiefgezinnen hoe zij het samenleven ervaren, wat de knelpunten hierin zijn én wat er leuk is aan het samengesteld gezin.

Recensie op bol.com:

'Goed om te lezen voor je aan partner met kinderen begint. Ik heb het boek in 1 keer uitgelezen. Het is heel fijn als je twijfelt om een relatie aan te gaan met een partner met kinderen. Er staan verschillende situaties in beschreven in verscheidene gezinssituaties. Vaak gaan de relaties moeizaam, maar op het einde komt het wel vaak goed, maar wel als er veel tijd en energie in de relatie wordt gestopt. Ik ben erg blij dit boek gelezen te hebben, ik heb nu een beeld van wat me te wachten kan staan. Inderdaad staan er meer voorbeeldsituaties in dan de theorie hoe je er mee om moet gaan.'

boek-bewust-geen-kinderen-kinderloos-margreet-feenstra.jpg

DAAROM WIL IK GEEN KINDEREN!

Persoonlijke ervaringen over één van de moeilijkste beslissingen in het leven


Sommige mensen weten zeker dat ze geen kinderen willen. De reacties van hun omgeving zijn vaak niet mild: ‘Dat verandert nog wel als je ouder bent’; Jouw biologische klok gaat nog wel tikken’; Daar zul je later spijt van krijgen’… Zonder al deze clichés is de keuze voor een leven zonder kinderen al moeilijk genoeg. Je wordt heen en weer geslingerd tussen de verwachtingen van de maatschappij, je teleurgestelde ouders, die geen opa en oma zullen worden, je eigen twijfels die van tijd tot tijd de kop opsteken en de wensen en verwachtingen
van je partner.


In dit boek komen mensen van 19 tot en met 69 aan het woord die er bewust voor kiezen kinderloos te blijven. Ze vertellen zeer openhartig en zonder terughoudendheid waarom ze geen kinderen willen, hoe de omgeving daarop reageert en wat de consequenties van deze keuze zijn voor hun verdere leven. De auteur, zelf bewust kinderloos, wil met haar boek meer begrip kweken voor de ‘dappere’ keuze geen kinderen te krijgen en iedereen die gekozen heeft voor een leven zonder kinderen of daarover nog twijfelt een hart onder de riem steken.

bottom of page