top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMargreet Feenstra

Speeldata eenakter Kwelling van Herman Heijermans door WEZT

Bijgewerkt op: 4 dagen geleden

Een blinde, getrouwde man is verliefd op de vriendin van zijn vrouw. Zijn echtgenote voelt dat er iets speelt en bevraagt hem erover. Eenakter van toneelschrijver Herman Heijermans uit 1906. Spel: Guus de Ruiter en Margreet Feenstra.

Guus de Ruiter en Margreet Feenstra, oftewel WEZT, kennen elkaar van het improvisatietheater en brengen nu deze beklemmende eenakter.


Guus (1969) geeft lessen en workshops in improvisatietheater en speelt vanaf 2006 bij Theatersportgroep TotsloT in Zeist. Met deze groep treedt hij jaarlijks verschillende keren op, waaronder op het Nederlands Theatersport Toernooi. In het cursusjaar 2022-2023 neemt hij deel aan de Advanced Scene and Monologue Study Group van de Meisner Academie in Den Bosch.

Margreet (1968) heeft twaalf jaar improvisatietheater gespeeld, is (mede)oprichter van Theatersportgroep Totslot en schreef een boek over improvisatietheater. Ze heeft de jaaropleiding gevolgd aan de Improacademie in Amsterdam en vier jaar Meisner Academie in Den Bosch. Regelmatig organiseert ze theatergerelateerde activiteiten op eigen terrein zoals Theater Toeren Bij De Boeren, een workshopweek Lucid Body en Work in progress dagen op eigen terrein. Ze heeft eerder gespeeld in de eenakter De recensente bij Demasqué in Zeist, bracht de eenakter Thee meermaals op de planken met Ivana Gutierrez en richt zich nu ook op het schrijven van toneelteksten en zet de eerste schreden op het gebied van theater regie. Margreet werkt ook als trainings- en assessment acteur.


Geweest:

- zaterdag 6 april 2024 Eenakterfestival Strik in Waspik spelen we de eenakter drie keer. Het publiek rouleert.

- zondag 4 februari 2024 Gluren bij de Buren Zeist Cornelis Schellingerlaan 11. Starttijden optredens: 12:45 / 14:15 uur.

- zaterdag 2 september 2023 Calypso Theater tijdens Kleurrijk uit in Wijk 13.00 uur Wijk bij Duurstede

- zaterdag 12 en zondag 13 augustus 2023 Taribush Festival Kleintje Kuna

- zondag 2 juli 2023 Gluren bij de Buren Willem Arntzkade Utrecht (we spelen 3x!)



315 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2 Post
bottom of page