top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMargreet Feenstra

Voorstellingen Theater Toeren Bij De Boeren zaterdag 10 september 2022

Bijgewerkt op: 28 feb.Op zaterdag 10 september 2022 kun je genieten van de mooiste gratis theatervoorstellingen op Theater Toeren Bij De Boeren in het buitengebied van Wijk bij Duurstede en Houten. Kom je ook?

Dit kun je die dag verwachten:


- Gratis mooie theatervoorstellingen voor volwassenen.

- Bij gastvrije boeren en buitenlui op het terrein.

- Wandelen door weiland van locatie naar locatie. Neem ruim de tijd voor verplaatsing van locatie naar locatie

- Gratis parkeren bij de deelnemende boeren.

- Kom op de fiets!

- Reserveren niet mogelijk.

- Vrijwel iedere 15 minuten begint een nieuwe voorstelling.

- Vol is vol.


Als je komt, dan houd je je aan het volgende:

- In boerenschuren dus trek praktische kleding en schoenen aan.

- Toegankelijkheid voor rolstoel/rollator beperkt. Geen miva aanwezig.

- Het betreden van de privé terreinen (binnen en buiten, weilanden en gebouwen) geschiedt op eigen risico.

- Roken is overal op de privé eigendommen verboden (dus ook op de weilanden en buiten op de locaties).

- Je volgt de aanwijzingen van de vrijwilligers op en bent voorzichtig met de eigendommen van de gastvrije boeren en buitenlui.


JE LEEST HIER MEER OVER DE VOORSTELLINGEN EN JE VINDT HIER DE PLANNING.


Zien we je op 10 september 2022?


Update 9 september 2022:

- jeej, er is nog een extra parkeerplaats bijgekomen tegenover locatie 1. Staat ook met een bord aangegeven.

Quasi definitieve planning voorstellingen 2.xlsx - Blad2
.pdf
Download PDF • 39KB

Volg Theater Toeren Bij De Boeren op facebook


Financiële bijdrage doen aan dit mooie evenement? Heel graag!


Deelnemers Theater Toeren bij de Boeren


ZIJ ZAGEN OORLOG: OPDAT WE NOOIT VERGETEN

Nederlandstalige Solotheatervoorstelling waarin de Oekraïense Ksenia Marasanova de motivatie toont van diverse mensen die in tijd van oorlog een moeilijke beslissing moeten nemen. Daarna moeten ze leven met de consequenties daarvan.


70 minuten (2x te zien)

Uitvoering/bewerking: Ksenia Marasanova

Regie/coach: Paul Dekker

Techniek: Sofia van Veen

Productie/AV: Roy van Veen


THEE


Thee is een heerlijke eenakter van Eva Vesseur. In een theehuis halen twee jeugdvriendinnen herinneringen op. Aan hun jarenlange vriendschap is indertijd op vreemde wijze een einde gekomen. De dames delen een mysterieus geheim...


30 minuten (2 x te zien)

Tekst: Eva Vesseur.

Spel: Ivana Gutierez en Margreet Feenstra.

Regie: Lucinda Spitters, Paul Dekker.


NIETS DAN GOEDS

Boris-Johannes begrijpt het leven niet. Althans, hij probeert wel, maar snapt er na 33 jaar schuren en schaven nog steeds niets van. Soms slaat het leven dan weer zalft het, soms is het gul en dan weer zo gierig als een krenterige oma in de Lidl.


Eén ding is zeker: Ooit gaan we dood en dan worden er mooie dingen over je gezegd, want: over de doden niets dan goeds. Als het allemaal even niet meer gaat, trekt Boris-Johannes deze gedachte als een warm dekentje over zich heen. Alleen vindt hij het zo jammer dat hij die woorden niet zal kunnen horen eens het zo ver is.


De enige oplossing daartegen is zelf je begrafenis te houden en dat doet hij. Kom mee lachen en huilen over het leven op de begrafenis van Boris-Johannes De Keyser.


45 minuten (4x te zien)

Tekst en spel: Boris-Johannes De Keyser

Regie: Raf Walschaerts (Kommil Foo) en Bertram van Alphen

Dramaturgie: Suzanne Kooloos


ONTVLAMBAAR


"Je houdt je kop dicht hè. Het is Rozemeyer. Ik mag Barbara zeggen. Ze heeft sproetjes op haar armen en een litteken rechts onder haar navel. En als ik bij haar in bed kruip, dan is dat niet om te gaan slapen… ;)"


Barbara Rozemeyer, 36 jaar, is docente Frans op een school voor voortgezet onderwijs. Een aantal jaren geleden is ze verlaten door haar man. Toch is ze best gelukkig. Haar collega’s respecteren haar en ze heeft het naar haar zin in haar baan. Ook privé heeft ze haar leven op de rails. Maar dan verschijnt de 18-jarige eindexamenkandidaat Guido Maenhout ten tonele. Hij heeft een zekere ‘je ne sais quoi’ en is zich daar volkomen van bewust. Zijn buitengewone interesse voor haar vak, zijn grote vastberadenheid om naar de toneelschool te gaan en een jongensachtige brutaliteit intrigeren Barbara mateloos. Tegen beter weten in begint ze gevoelens voor de jongen te krijgen.


Voor Guido is het slechts een opwindend spel: kijken hoe ver je kunt gaan met je docent. Ondanks het verschil in leeftijd en machtspositie beginnen de twee een stormachtige affaire. Maar wat is de houdbaarheidsdatum van hun geheime amourette? En wie is toch die mysterieuze collega van Barbara die overal lijkt op te duiken waar Barbara en Guido zijn?


‘Ontvlambaar’ is geïnspireerd op literair werk van Tessa de Loo (Het Rookoffer) en Zoë Heller (Notes on a scandal). Op muzikaal-theatrale wijze brengen de acteurs een controversieel onderwerp in beeld, ondersteund door live zang en videomontages. Aan het einde neemt de voorstelling een verrassende wending die garant staat voor optimale betrokkenheid bij het publiek. De muziek die in de voorstelling gebruikt wordt is klassiek of heeft daar een connectie mee. Door de cross-over met andere kunstdisciplines wordt dit genre op toegankelijke wijze voor het voetlicht gebracht. Muziektheatervoorstelling.


60 minuten (3 x te zien)

Zang/Spel: Willem van der Cruysen, Tijn Lourens, Nanneke Piek, Peter van Wolferen en Rogier MonsieurDE BINNENKOMST OF JE GAAT TENSLOTTE WEER NAAR HUIS

Een jaar na het verbreken van de relatie ontmoeten een man en een vrouw elkaar in het nieuwe huis van de man. Hun samenzijn lijkt eenvoudig, maar achter nietszeggende woorden gaan een geschiedenis en pijnlijke emoties schuil. De man en de vrouw draaien om elkaar heen. De spanning bouwt zich op. Hun samenzijn lijkt een doodeenvoudige zaak, maar achter de simpele woorden schuilen tranen. Hoe gaan ze verder? Blijft ze … of gaat ze tenslotte weer naar huis?


45 minuten (2 x te zien)

Spel Anita Oosterbaan en Rob van Weegen

Tekst Magne van den Berg

Regie Lucinda SpittersDE LES


De eenakter 'De Les' is een komische tragedie uit 1951 geschreven door Eugène Ionesco. Een jonge zelfverzekerde studente komt bij een gerenommeerde docent thuis voor een bijles, opdat zij zo snel mogelijk haar volledige doctoraal kan behalen. Immers, zonder kennis kom je nergens in het leven. Het eerste doctoraalexamen is al over drie weken dus er is geen tijd te verliezen.

De leerlinge is vastberaden om alle kennis als een spons tot zich te nemen. Ook de vriendelijke en voorkomende docent wil maar wat graag zijn kennis overdragen. De ideale combinatie zou je denken, toch?


75 minuten (1x te zien) Spel: Emmy van der Meer - Zeetsen, Auke Nieuwenhuis, Natasja van Tilburg

Regie/coaching: Paul Dekker, Lucinda Spitters


GOUD


Waar een liefde voor het leven maar heel even mag duren. Over een boerin die afscheid neemt van haar koe.


10 minuten (2x te zien)

Zang Joleen en Fleury Kruidhof


MINNAARS & VERLIEZERS


Uit het nieuws en de media kennen we allemaal de machtsverhoudingen die uitlopen tot ontuchtige handelingen of zelfs het bekende #metoo-tje. Maar hoe zijn zulke verhoudingen? Wat speelt er in de hoofden van de betrokkenen?

Sterre van der Hoofd en Erik Goetjaer proberen deze verhoudingen vorm te geven. Een actrice en een regisseur. Beiden willen iets van elkaar, maar willen koste wat het kost niet hun macht verliezen. Want macht is verslavend, of zit er nog meer achter?

Laat je meeslepen in dit spel van sympathie. Net als je iemand denkt te kunnen vertrouwen, schaadt diegene dit vertrouwen weer. Wie is goed en wie is slecht en wat moet je over hebben om te krijgen wat je wilt?


20 minuten (4x te zien)

Spel Sterre van der Hoofd en Erik Goetjaer


VASTGOEDTONEEL


Wij maken PopUp-theater of wel steeds unieke eenmalige voorstellingen met input van het publiek.


Acteurs die kunnen en durven improviseren met uw input in stil spel, visueel of met geïmproviseerde teksten. Dat maakt elke korte voorstelling een unieke eenmalige beleving.


30-40 minuten (4x te zien)

4-6 impro spelers van VastGoedToneel o.l.v. Esmeralda Detmers


ALL THAT JAZZ (MUZIEK)


Voeten op de bank, tapijtje gespreid en een zwoele stem: relax and.. let’s sing it, sister! In All That Jazz zingt, scat en swingt Lucinda Spitters spelend met ritmes de Jazz-standaards.


Ze doopt je dag met een dooh-dah en een lach om naar swing en zonneschijn. Laat je mee wiegen met de woogie en en je trakteren op toffees en big band boogie, deze sassy jazzy girl geeft je al die Jazz!


40 minuten 9 (2x te zien)

Zang: Lucinda Spitters

Coaching: Nanneke PiekZATERDAG 10 SEPTEMBER 2022 THEATER TOEREN BIJ DE BOEREN WIJK/HOUTENPROGRAMMA THEATER TOEREN BIJ DE BOEREN ZATERDAG 10 SEPTEMBER 202

OF DOWNLOAD:

Quasi definitieve planning voorstellingen 2.xlsx - Blad2
.pdf
Download PDF • 39KB

Zet zaterdag 10 september 2022 alvast in je agenda! Lekdijk West 50 (locatie 1. eten en drinken), locaties voorstellingen: Lekdijk West 38 (locatie 4.), Lekdijk West tegenover 45 (locatie 3.), Broekweg 12a (locatie 7.) en Broekweg 13 (locatie 5. en 6.) Wijk bij Duurstede en Beusichemseweg 146 Houten (locatie2). Zie kaartje hieronder.


Volg Theater Toeren Bij De Boeren op facebook.


Financiële bijdrage doen aan dit mooie evenement? Heel graag!


TOT DAN!


Theater Toeren Bij De Boeren in de media:

https://www.wijksnieuws.nl/lokaal/podiumkunsten/844742/theater-toeren-bij-de-boeren-in-wijk-bij-duurstede-en-houten


https://www.wijksnieuws.nl/lokaal/overig/845848/daarom-doen-de-bongers-mee-aan-theater-toeren-bij-de-boeren


https://www.wijksnieuws.nl/reader/69034/2427650/theatertoeren-bij-de-boeren-save-the-date#p=332.356 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2 Post
bottom of page