Zoeken
  • Margreet Feenstra

Sapperdeflap! We gaan zelf een pipowagen bouwen

Bijgewerkt: 3 dagen geleden

In dit blog lees je hoe we from scratch zelf een pipowagen bouwen van zoveel mogelijk hergebruikte materialen en wat we zoal meemaken tijdens het bouwproces.


Stap 1. Hooiwagen ophalen

Mijn echtgenoot mag op trekker rijles. Bij de buurman. Als hij slaagt, kan hij de hooiwagen die we in Driebergen bij een boer hebben gekocht, zelf ophalen. Maanden hebben we op Marktplaats gezocht naar een betaalbare platte kar in de buurt. En nu hebben we er een gevonden en gaat het dan echt gebeuren: we gaan een pipowagen bouwen. Van overwegend hergebruikt materiaal.


Waarom we kiezen voor een hooiwagen als onderstel? Hier kun je tot 10.000 kilo op bouwen. Daardoor kunnen we gangbare bouwmaterialen gebruiken en houtskeletbouw toepassen in plaats van lichtere kunststoffen toepassen zoals het materiaal waar bijvoorbeeld caravans van worden gemaakt.


Materiaal: hooiwagen uit 1978, inclusief plukjes hooi en grassprietjes die tussen de planken groeien

Afstand: Wijk bij Duurstede - Driebergen

Uren: zoeken op Marktplaats (maandenlang), trekker rijles, ophalen hooiwagen

Stap 2. Isolatie ophalen

We willen de pipowagen dubbelwandig maken en isoleren. Via Marktplaats vinden we een sloper die een hele verdieping in een kantoorpand ontdoet van tussenwanden en plafonds. Hier mogen we zoveel glas- en steenwol ophalen als we willen. Maar... het wordt niet voor ons apart gehouden. Wie het eerst komt, die het eerst maalt. Als ik de laatste benodigde platen van twee hoog door het raam naar beneden gooi, zie ik de volgende auto met aanhanger aan komen rijden. Zoveel complete platen van dezelfde dikte waren er nu ook weer niet, dus we waren net op tijd. De man die na ons door het afval struint, is gelukkig ook tevreden met zijn oogst. Anders zou ik me nog schuldig gaan voelen.


Materiaal: 73 platen glas- en steenwol van vijf centimeter dik

Afstand: Wijk bij Duurstede - Woerden

Bijzonderheden: ophalen in kantoorpand waar twee jongens gestructureerd de hele verdieping aan het leegtrekken zijn. Overal keurige stapels isolatie materiaal, gipsplaten, metalen.


Stap 3. Ramen

Na een lange speurtocht vind ik twee gratis ramen met dubbel glas op Marktplaats. We mogen ze ophalen. Ze staan buiten. Bij de grote verbouwing moeten we zijn. Het regent. We parkeren voor het huis in aanbouw. Er is niemand op het terrein. Met onze goede kleding aan en zonder werkhandschoenen of rolmaat stappen we behoedzaam langs de steigers en stenen over het bouwterrein.


Er staan drie kozijnen en vijf losse ramen op een smalle strook aan de zijkant van het huis. We puzzelen twee complete sets bij elkaar, praten extra hard omdat we denken dat we zo geen argwaan wekken bij de buren, groeten alle mensen die langs lopen uitbundig en laden onze buit zo onhandig in dat het lijkt alsof we nog nooit iets met onze handen hebben gemaakt.


Materiaal: twee dubbele uitzetramen met dubbel glas en inclusief kozijnen

Afstand: Wijk bij Duurstede - Heeswijk-Dinther

Bijzonderheden: we trakteren onszelf op een koffietogo (op z'n Hollands uitgesproken, zo noemen wij dat tegenwoordig) met een portie onmeunig lekkere cheesecake. Als we achter de kerk een plekje zoeken om deze traktatie te nuttigen, raken we in gesprek met twee vrijwilligers van een sociaal project. Hier moestuinieren Heeswijk-Dinthenaren samen. De oogst wordt gedeeld.


Stap 4. Schetsen, schetsen en schetsen

Plannen maken kost bij ons veel tijd. Wij hebben driekwart jaar nagedacht over wel of niet zelf iets bouwen. Maken we een pipowagen, tiny house of trekkershut op wielen (en dus met of zonder douche en toilet); helemaal zelfbouw of op basis van een bouwkeet, bestelbus of caravan; romantisch of rechttoe rechtaan; voor bewoning, vakantiegangers of logés; off grid of met basisvoorzieningen; met een takelbed, opklapbed, onderschuifbed, vast bed of bedstee? En ga zo maar door.


We zijn uitgekomen op een romantisch ogende zelfbouw pipowagen met douche en wc, met vast bed, keukenblokje, verwarming, elektra, bordes en toegangstrap. Maar dat kan in de loop van het bouwproces uiteraard allemaal nog veranderen... Want: zal het allemaal wel passen op die paar vierkante meter? En vinden we de hergebruikte spullen die we hiervoor nodig hebben?


Materiaal: een stapel A4 printpapier, potlood, gum, meetlat, papierbak voor onbruikbare tekeningen, koffie, thee, koekjes en bier

Afstand: lekker aan de eettafel thuis

Bijzonderheden: blijven variëren tot het klopt en dan tijdens de bouw alles weer aanpassen


Stap 5. Balken, planken, balkjes en plaatmateriaal

Voor het timmeren van de opbouw en het afwerken van de buitenmuren hebben we hout nodig. Veel hout. Via Marktplaats kunnen we pallets ophalen die zijn gebruikt voor het vervoeren van natuurstenen keukenbladen. Deze zijn een paar meter lang. De ruwhouten planken (2,4 tot 3 meter lang) en balkjes (idem, 5x5 cm) hiervan kunnen we goed gebruiken om een frame van te maken en om de buitenwanden mee af te werken. De pallets moeten stuk voor stuk uit elkaar gehaald worden en alle spijkers moeten eruit. Dat zijn er een paar honderd.


Op het onderstel van de pipowagen willen we eerst een balkenlaag aanbrengen. De muren willen we maken van houten frames met underlayment ertegenaan. We vinden het plaatmateriaal bij een sloper. (Hij noemt het underleem, schattig hè?) Mooi om te zien hoe netjes op de sloperij wordt gewerkt. Alle materialen worden keurig gescheiden. Houtresten worden vermorzeld met een grote grijper. Herbruikbaar hout wordt apart gehouden - voor de haard of voor mensen zoals wij. Het terrein is netjes aangeveegd, wijds opgezet en overzichtelijk.


De underlayment platen leggen we thuis voor de zekerheid eerst een tijdje te drogen in de zon. Ze zijn echt gebruikt - wat weer extra werk oplevert - maar dat vinden wij niet erg. Blijkbaar. Hoewel, ik krijg af en toe wel een ongemakkelijk gevoel bij de hoeveelheid werk die ons nog te wachten staat.


Waarom doen we dit ook weer met allemaal afgedankt materiaal? Oh ja, omdat het een sport is om te zien of het lukt om een pipowagen te bouwen met hergebruikt materiaal, omdat het veel minder kost, omdat het minder slecht is voor het milieu en omdat je nog eens ergens komt in coronatijd.


Materiaal: forse stapel ruwhouten planken en balkjes (2,4 en 3 meter lang), 7 nieuwe en oude balken (3 tot 4 meter lang), 18 underlayment platen van verschillende afmetingen van 18 en 9 millimeter dik.

Afstand: Doorn (drie keer) en Eck en Wiel

Bijzonderheden: het contact van de keukenbladenpallets gebruikt de latten zelf voor het potdekselen van zijn tweede huis in Frankrijk. Hij heeft nu zelf voldoende materiaal en stelt de rest aan ons beschikbaar.


Stap 6. Slopen!

We gaan van start. Eerst duwen we de hooiwagen naar onze achtertuin, zodat eventuele gasten van ons vakantiehuisje straks geen last hebben van een vervuilde horizon. (Overigens werken we niet aan de pipowagen als er vakantiegangers op het terrein zijn.)


Om het totale bouwgewicht te beperken en de vloerhoogte te verlagen, slopen we de - deels vergane - houten vloer van de kar en slijpen we het ijzeren frame gedeeltelijk weg. Het kost veel hoofdbrekens om te bedenken hoe we de houten opbouw stevig aan het ijzeren onderstel vast kunnen maken. Met kikkerplaten? Met houten latten? Met extra laswerk? Met meerdere van deze opties? We zijn nogal van 'aldoende leert men' en besluiten dan ook tijdens het proces hoe we het gaan aanpakken. Ik zaag ook alvast de eerste vloerbalken op de juiste breedte: 2,3 meter. De reststukken kort ik in tot stukken van 59,5 centimeter.

De ijzeren dwarsbalken zijn te kort of te zwak. Erick slijpt ze eraf. Zo houden we een stevig frame over.

Dit kan in de ijzerbak. Hoewel... sommige I-profielen gaan we toch hergebruiken.

Onze kat Kas inspecteert het onderstel. Het keuringsrapport ontvangen we over een paar dagen als kattenbelletje.

Stap 7. Nog meer bouwmaterialen verzamelen

Het hagelt, regent en sneeuwt. Te koud en te nat om buiten te lassen. We brengen binnen uren door met het zoeken naar geschikte gratis of übergoedkope bouwmaterialen.

We vinden:

- een pipowagen-waardige houten entreetrap met leuning met mooi versierde trappalen: gratis

- een roomkleurig Sphinx duoblok toilet (de muren zijn te licht voor een hangend toilet): gratis

- acht gemêleerde vloertegels in beige tinten van 25 x 75 cm voor de badkamer: gratis

- een opklaptafel die tevens dient als spiegel (huh? hoe dan?): gratis

- een wastafel (of eigenlijk twee, of nee, eigenlijk drie, want de man van het toiletblok mailt later dat hij ook een wastafel in dezelfde stijl over heeft): gratis

- een elektrische kachel: gratis

- EPS voor de vloerisolatie van de buren: gratis. We hebben bij hen een atelier gebouwd van voornamelijk hergebruikt materiaal en daar is nog het een en ander van over. Ook dat krijgt een nieuwe bestemming.

- 1 ontbrekende houten balk voor de vloer gekocht bij de houthandel voor 15,- euro.

- ter bescherming van de carrosserie een pot tectyl nieuw gekocht voor 15,95 euro.


Uiteraard maken we wel wat kilometers om alles op te halen. Dat kost ook veel tijd. Maar in deze periode, waarin zo weinig mag en kan, is ieder ritje een uitje. Bijkomend voordeel: onze topografische kennis neemt toe. Zo weten we nu dat er een Elst is in Utrecht en in Gelderland. Slik. En dat de ene Elst helemaal niet op de terugweg is vanuit Arnhem. En dat je daardoor veel te laat komt op je volgende afspraak. En dat je daardoor maar even kunt blijven borrelen tot de avondklok in gaat.


Stap 8: Balkenvloer maken en monteren

Met het oude lasapparaat van mijn vader verlengen we de basis met vier I-profielen die we eerder elders van de carrosserie hebben verwijderd. Zo wordt het onderstel in totaal vijf meter lang. Van ijzeren 'dingen' - echt geen idee welke functie deze voorheen hebben gehad - die we ooit gratis van Marktplaats hebben gehaald voor 'je weet maar nooit' maken we 32 plaatjes die staand op het onderstel worden gelast. Hier passen de acht houten balken tussen die de vloer van de pipowagen gaan vormen. De meeste vloerbalken zijn vastgemaakt met draadeind dat we nog ergens hadden liggen.

Goede buren zijn in deze stap onmisbaar:

- de plaatjes mogen 'geknipt' en van gaten voorzien worden bij het bedrijf van buur 1

- de ijzeren 'dingen' voor 'je weet maar nooit' zijn ooit opgehaald door buur 2

- toen het lasapparaat net op het laatst haperde, bracht het lasapparaat van buur 3 uitkomst

- en, niet te vergeten: alle materialen die we hebben opgehaald maar niet kwijt kunnen op eigen terrein mogen zolang bij buur 4 staan


Wat een rijkdom, zo'n behulpzame en betrokken buurt!

Om zoveel mogelijk ruimte te creëren voor alles wat een pipowagen nodig heeft, maken we een (geïsoleerde) bak tussen de wielen, hoger dan de achteras, voor het geval we eens een hobbeltje over moeten.

Met induline zwart gemaakt luik aan de voorkant met twee handvatten zodat we altijd makkelijk bij de inhoud van de bak kunnen.

De zijkanten van de vloer zijn bevestigd. Hierop komen de houten frames voor de buitenmuren.


Materialen:

- pot induline om houten bak zwart te kunnen maken 45,- euro

- de isolatie voor de vloer hadden we deels zelf nog, maar een groot deel hebben we bij de buren mogen ophalen: gratis

- de isolatie wordt tussen dampremmende en dampdichte folie aangebracht: 110, euro voor twee rollen.


Stap 9 vloer isoleren en inpakken

Het frame wordt voorzien van dampremmende en dampwerende folie met daartussen isolatiemateriaal. De piepschuimplaten hebben we gekregen van buren. De naden van het folie wordt met tape aan elkaar gehecht.


Stap 9 Chassis in de tectyl

Ter bescherming tegen de elementen zetten we het chassis in de tectyl.

Stap 10 Muren maken in houtskeletbouw

Met balkjes van 5x5 cm bouwen we vier frames. Voor elke buitenwand een. De frames verstevigen we met schorren in de hoeken. De ene korte zijde krijgt een groot raam. Dat sparen we uit. We brengen twee soorten bouwfolie aan met daartussen isolatiemateriaal.

Hieronder zie je de buitenwand aan de korte zijde met uitsparing voor het raam.


Hetzelfde frame maar dan met bouwfolie en isolatiemateriaal ertussen.

Foto hieronder: de lange zijde. We hebben nu echt snel alle bouwmaterialen nodig om de uitsparingen op de juiste plaats te kunnen zetten. De zoektocht op Marktplaats neemt hysterische vormen aan. Na zes weken speuren vind ik een mooie deur met dubbel glas, kozijn, zijramen en een los stuk erbij waar we een of twee andere ramen uit kunnen halen voor de keuken en de badkamer. Kosten 150,- euro. De kwaliteit is uitstekend te noemen. En dus loodzwaar. Moet net passen. Toch?

Ook vind ik een keukenblokje met twee kookpitten, een klein koelkastje en een wasbak met kraan. Ruilen voor een potje kweepeer? Ja, dat mag. Het is studentikoos smerig maar mijn poetsbeurt geeft zodoende wel veel voldoening. De koelkast vertoont roest dus even kijken hoe lang die nog mee kan. Maar hij doet het. De pitten moeten we nog uitproberen. Fingers crossed! Een paar dagen later halen we twee lattenbodems op (gratis), elektrisch verstelbaar. Het bed wordt 160 x 200 cm. De ombouw maken we straks ook zelf. Twee nette matrassen van 80 x 200 cm zoeken we nog. Iemand?

Met dank aan de vrienden van Erick voor het sjouwen van de deur- en raampartij en dank aan de buren voor het beschikbaar stellen van opslagruimte voor alle bouwmaterialen die we niet meer kwijt kunnen in onze bijkeuken of schuur en dank ook aan andere buren voor het lenen van een afkortzaag.

Oh ja, kleine anekdote: het keukenblokje mochten we gratis ophalen maar de waterleiding moest wel door ons afgedopt worden. Omdat we op zondag wilden ophalen en de bouwmarkt op die dag dicht is daar in de omgeving, wilden we de afspraak verzetten naar maandag. Maar zaterdagavond gingen we bij vrienden op visite die toevallig weer van hún buren net twee afdekdoppen hadden gekregen. Nog in de verpakking. En die pasten! Dat vind ik dan weer zo bijzonder, he? Dus: dank ook aan de vrienden en de buren van de vrienden.

P.S.: Opeens realiseer ik me hoeveel mensen direct en indirect bij dit project betrokken zijn: de leveranciers van spullen, de makers en verkopers van bouwmaterialen, schoonmaakmiddelen en gereedschappen, de medewerkers en chefs in fabrieken, de schoonmakers in de winkels, de monteurs in de garage waar onze auto in onderhoud is, de ict-medewerker die betalingen mogelijk maakt, etcetera, etcetera. Dan besef je ineens de waarde van onze community. Mooi, toch?

Net mikado, al die latjes.

Best indrukwekkend groot en hoog!


Stap 11. Een nieuwe schets

Een nieuwe lente, een nieuwe schets. Veel materialen zijn nu in the pocket dus we kunnen nu met reële maten gaan schetsen. Zie hieronder het resultaat. We komen tot de conclusie dat we in de natte ruimte geen plek hebben voor de wastafel. Tandenpoetsen kan dus aan het aanrecht. En de afmetingen van de douchebak die we nodig hebben weten we nu ook: 90 x 70. Iemand eentje over? De schuifdeur van de badkamer (73 x 201: iemand een strak moderne deur over?) past aan een rail die tot naast het keukenblokje hangt, zodat je bij het aanrecht meteen extra ruimte hebt aan de rechterkant als de deur dicht is. De elektrische kachel past maar op één plek. We hopen verder dat het volgende gaat lukken:

- hangkast in de badkamer die je van links naar rechts kunt schuiven

- lades onder het bed als kastruimte en als nachtkastje. Het bed kan echter niet te hoog worden in verband met het raamkozijn aan de korte kant

- opklapstoelen en een klein tafeltje moeten er los in komen

- hier en daar komen wandlampen

- hier en daar maken we planchets en planken om iets op te kunnen zetten

- de badkamer decoreren we in roomwit en beige, de rest van de pipowagen in zwart-wit.


Wordt vervolgd...

126 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
 

Inschrijfformulier

06 28 24 55 03

Lekdijk West 50
3961MD Wijk bij Duurstede

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now