Zoeken
  • Margreet Feenstra

Dag 20 #vijfwekenthuisretraite Elke dag twee uur wandelen

Ik weet niet hoe het jou vergaat maar ik vind het allemaal nogal saai tijdens deze vijfweekse lockdown. Op 1 januari heb ik wel even het gelukzalige gevoel dat alles nieuw is en dat alles mogelijk lijkt. Maar dat ebt weer vlot weg als ik me realiseer dat we januari, februari en zeker ook maart nog door moeten voor het een beetje bestendig lekker zonnig weer wordt.

Gelukkig hebben mijn man en ik onszelf de uitdaging gesteld om elke dag twee uur te wandelen, zodat ik iedere dag dat dat lukt in ieder geval een beetje trots op mezelf kan zijn. Mijn trouwe wandelgemaal heeft dat niet nodig. Hij vindt het wandelen gewoon leuk.

Vandaag starten we ons rondje in Naarden Vesting. Ik kom hier meestal tijdens het zomerse fotofestival. Nu is het waterkoud. En leeg bovenop de wallen. Waarom doen we dit ook alweer? En had ik al verteld dat ik vanmorgen met het verkeerde been uit bed was gestapt?

We wandelen via fietsknooppunten een zelf aan elkaar geplakte route. We beginnen met een stukje binnenstad. Via de Oostdijk steken we onder de A1 door naar Bikbergen. Bij afrit 7 Bussum lopen we boven de snelweg en door het Brediuskwartier van Bussum weer noordwaarts naar Naarden Vesting. Onderweg zien we veel prachtige, vrijstaande herenhuizen op reusachtige kavels, breed opgezette woonwijken, een appartementencomplex met opvallende balkons. En een kleine troep apart gevormde bomen. In Naarden zelf maken we nog een kleine extra lus om bij snackbar Family patat met überlekkere Indonesische pindasaus te kunnen halen (sterke smaak van citroengras). De frietjes warmen onze magen als we in het donker op de koude bank bij de verlichte kerk zitten. Het moet gezegd: de beweging en het buiten zijn ondanks lagere temperaturen, wind of regen helpen wederom bij het opkrikken van mijn gemoed. Vandaag: 11,2 kilometer. Cumulatief: 183,3 kilometer.

#vijfwekenthuisretraite #vijfwekenwandelen #elkedagtweeuurwandelen

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Poesjes!