Zoeken
  • Margreet Feenstra

Dag 17 #vijfwekenthuisretraite Elke dag twee uur wandelen

Omdat enkele scharnierpunten onderaan het gestel nogal last geven, denken we het wandelen een dagje over te slaan. Een dagje respijt. Morgen is alles vast weer anders. Daarom klappen we op de Nieuweweg in Baarland de vouwfietsjes uit. A la recherche du temps perdu. Het is ijzig koud. We fietsen achttien kilometer op knooppunten via Kwadendamme en de Brilletjesdijk over de Ambachtsherendijk door Oudelande weer terug naar Baarland. Eerst even bij het hek van het slot nostalgisch staan doen en de gevelstenen fotograferen die mijn zus heeft gemaakt. Op de plek waar vroeger de speeltuin was vandaag: carbidschieten! Toen ik jong was, fietste ik hier niet in de omgeving. Ik bleef in het dorp. Wandelen deden we met het gezin. Maar ik herken wel veel weggetjes. In de zak van Zuid-Beveland rijd je vaak over dijkjes, altijd hoger dan het bouwland. Dat is een leuke ervaring. De Zwaakse Weel is mooi, zeker bij droog winters ochtendlicht.

We rijden door naar onze eindbestemming voor vandaag: Vlissingen. Hier wandelen we toch nog een aardig stukkie: de hele boulevard Bankert en Evertsen over, over het Bellamypark, door het Kerkstraatje. Daar zijn de etalages ingericht met nostalgische voorwerpen. Een douceurtje nu alle musea dicht zijn en de grote film De slag om de Schelde vanwege corona voorlopig alleen een première mocht beleven. Leuk: bakkerij Schoenmakers is waar ik mijn eerste zaterdagbaantje had, op veertienjarige leeftijd. De toevoeging 'Elec.' stond niet op de etalageruit in mijn tijd. Dat was toen blijkbaar al heel gewoon. Maar de toonbank staat wel op de juiste plek. En laat ik nu getrouwd zijn met een Schoenmakers! Geen familie overigens. We lopen door de mooi verlichte en heerlijk lege Walstraat, doen oudejaarsinkopen op het Scheldeplein, sjouwen de boodschappen door de Badhuisstraat naar het appartement van mijn 90-jarige vader. We zijn goed nat geregend. Maar daardoor smaken de borrelhapjes en de bubbels des te beter.

Vragen die onderweg bij me op komen: wat doen die aardappelen daar? En: hoe heet de baby? Was dat nu de boerderij van Adri Vermeulen? Vandaag: 18 kilometer vouwfietsen, toch nog 6,2 kilometer wandelen (1 uur 40 minuten, dus bijna twee uur). Cumulatief: 165,3 kilometer.

#vijfwekenthuisretraite #vijfwekenwandelen #elkedagtweeuurwandelen

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Poesjes!