Zoeken
  • Margreet Feenstra

Dag 12 #vijfwekenthuisretraite Elke dag twee uur wandelen

We hebben een mooi 'projectje' gezien in Wapenveld. Daarom willen we in die omgeving wandelen vandaag. Lopen we daarna naar het te renoveren boerderijtje om het van dichtbij te kunnen bekijken. Prachtig bosgebied rond Wapenveld en Heerde. De route die we gekozen hebben, verlaten we al snel want langs de doorgaande weg. De zachte bospaden trekken ons meer. Maar ja, snel de focus en de route kwijt en dus maar een beetje ins Blaue hinein gewandeld.

We raken wel even in paniek als we op een omgevallen boomstam met een bak salade op schoot een groep volwassen everzwijnen het pad zien oversteken op pakweg twintig meter afstand. Een van de zwijnen loopt een stukje onze kant op, maar volgt de rest van de groep gelukkig weer als die het bos induikt. We zijn vanaf dat moment best een beetje bang en haasten ons naar het 'projectje'. We vragen tegemoetkomende wandelaars of zij weten wat je moet doen als je een groep everzwijnen tegenkomt. In een boom klimmen of heel rustig achteruit lopen, zeggen ze. Dat stelt ons niet echt gerust. De tweede helft van de salade eten we pas op als we meer mensen om ons heen zien.

Het 'projectje' in Wapenveld blijkt een werkelijk schattig vrijstaand huis met rieten kap, een bijzondere indeling en een zeer ouderwets interieur. We zouden er zo aan willen beginnen. Maar ja, wat een smakeloze omgeving dat Wapenveld! Projectje afgeschreven. Daarna rijden we naar Hanzestad Hattem waar we nog een rondje wandelen. Wat een prachtstadje is dat toch. Daar voelen wij ons meteen thuis. Vandaag: 11,4 kilometer. Cumulatief: 119,4 kilometer.

#vijfwekenthuisretraite #vijfwekenwandelen #elkedagtweeuurwandelen

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Poesjes!